به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا ظفرقندی روز گذشته در حاشیه همایش کاربردهای سلولهای بنیادی در طب ترمیمی در جمع خبرنگاران افزود: سه سال پیش به این نتیجه رسیدیم که از سلول های بنیادی برای نجات عضوهایی که خون رسانی به آنها به دلیل بیماریهایی که موجب انسداد عروق شده است، استفاده کنیم.
وی افزود: مدل های حیوانی انجام شد و موفقت آمیز بود و پس از آن به رویان پیشنهاد کردیم که در یک کار مشترک، کار بالینی را بیمارستان سینا و فرآوری سلول بنیادی را در رویان انجام دادیم.
ظفرقندی گفت: در طول دو سال این کار بر روی 15 بیمار انجام شد و سلول های بنیادی خود افراد را از مغز استخوان آنها گرفتیم و به عضوی که خون رسانی دچار اختلال بود، وارد کردیم. این روش درمانی 75 تا 80 درصد موجب بهبودی وضعیت بیماران شد و آنها را از قطع عضو نجات داد.
وی اظهار داشت: اگر خون رسانی به عضو آسیب دیده تأمین نشود، منجر به قطع عضو می شود و 12 نفر با روش کاربردی آنژیوژنز که همان کاربرد سلول بنیادی در درمان عضو آسیب دیده بود، بهبود یافتند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در برخی بیماریهای عروقی مانند پای دیابتی و بیماری برگر که وابسته به سیگار است، امکان بازسازی عروقی در آنها وجود ندارد، بنابراین از سه سال پیش با مطالعات بسیار از سلولهای بنیادی برای بازسازی مویرگها و عروق در عضوی که خون به آن نمی رسد، استفاده شد.
وی خاطرنشان کرد: این کار هنوز در حد تحقیقات است و مانند تمامی کارهای تحقیقاتی باید با ارزیابی بالینی صحیح در این مورد انجام شود و بدون امید دهی بیش از اندازه به بیماران پیگیری شود.
به گزارش مهر، همایش کاربرد سلولهای بنیادی در طب ترمیمی، یادواره دانشمند فقید دکتر سعید کاظمی آشتیانی، پنجشنبه 5 دی ماه در پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.
نظر شما